Voor kinderen

Klei blijft een simpel maar boeiend materiaal. Laat een hoopje klei liggen en binnen de kortste keren ‘doen’ kinderen er iets mee: worstjes rollen, duwen, knijpen, figuurtjes maken,…

Met deze lessenreeks laat ik kinderen vol verwondering en heerlijk enthousiasme genieten van deze betoverende wereld. We gaan heel véél experimenteren met klei. Er is geen goed of fout.  We gaan telkens samen aan de slag rond kleine projecten: verschillende kleisoorten ontdekken, zelf kleislibs maken, boetseren en beeldjes maken, potten opbouwen met de hand, kleiplaten rollen en van daaruit werkstukken maken, juwelen of andere siervoorwerpen ontwerpen, … Onze inspiratiebronnen kunnen van alles zijn: onze fantasie, de werkelijkheid, de natuur, de kunstgeschiedenis, een andere cultuur, … of een mix ervan.

20141227_124809Als kers op de taart gaan we natuurlijk ook zelf eens achter de draaischijf kruipen om potjes te draaien! We werken met hoogkwalitatieve materialen en alle geslaagde werkstukken worden gebakken in de keramiekovens.

Praktisch

Waar: Keramika – Waarschoot – www.keramika.be

Begeleiding: Caroline Kesteleyn

Periode: 10 woensdagnamiddagen start woensdagnamiddag 14 september – 14 tot 16 u

Leeftijd: 8-12 jaar – Maximum 10 kinderen

Wat breng je mee: kleren die echt vuil mogen worden

Kostprijs: 252 € voor de hele lessenreeks (14 lessen)

Inschrijven voor de lessen kan via e-mail (vermeld duidelijk naam, dag en uur van de les). Stuur een mailtje naar info@keramika.be.

IMG_20150922_142734

Delen uit deze cursus kunnen ook in workshop-formule. En ja dat kan als origineel cadeau voor verjaardag, plechtige communice, lentefeest,…