Atelier Caro-K

Mijn keramiek atelier vind je in de Schoolstraat 12 in St-Amandsberg, Gent. Het leuke is dat we met vier mensen een atelier van zo’n 250 m² delen: twee beeldend kunstenaars, een keramiste en een iemand die weeft.

Mijn eigen deel van het atelier is zo’n 140m² bruikbare ruimte en bestaat uit 3 deelruimtes: Het atelier van zo’n 75m² is de ruimte waar er 10 draaischijven, de droogrekken, de kneedtafel en de klei- en strengenpers staan. Het tweede deel van zo’n 35 m² is de plaats waar er kan gebakken worden worden. Het derde lokaal is zo’n 30 m². Daar kan geglazuurd worden en staan er 3 reserveschijven.

In mijn atelier kan je terecht voor wekelijkse cursussen pottendraaien, workshops keramiek en pottendraaien. Je kan er ook een selectie schalen, potten, borden,… van Caro-K vinden en kopen.

Uitrusting en materialen

In mijn atelier kies ik bewust voor kwalitatief materiaal. Zo werk ik uitsluitend met SHIMPO RK-3E draaischijven met een losse pedaal. Mijn oven is een Rohde ELS 200 S. Door de uitschuifbare onderkant moet ik op die manier mijn rug veel minder forceren.

Mijn klei koop ik bij Argilières Hins – Terres de Saint-Aubin uit Henegouwen. Ik kies bewust voor een kwalitatieve Belgische klei.

Mijn glazuren maak ik allemaal zelf. Ik heb steeds een 30-tal kleuren op voorraad. Al mijn glazuren dienen om steengoed mooi te maken en worden gebakken op 1240°. Daarnaast heb ik ook nog heel wat engobes en terra sigillata’s.

Gelukkig niet alleen

Ik heb het genoegen om met heel wat prachtige mensen te kunnen samenwerken in mijn atelier. Hier vind je ze allemaal.

Hoe kan je mijn atelier bereiken?

De Schoolstraat 12 vind je op 900m van Gent-Dampoort. Maw. ik ben perfect bereikbaar te voet, met fiets, bus en trein.

De ingang van het atelier vind je door het steegje te nemen in de Schoolstraat tussen nummer 8 en 10. Je wandelt zo’n 80 m door het steegje. Daar vind je op je linkerkant een deur. Dat is de ingang van ons gedeeld atelier. Dit atelier is niet altijd open. Je kan mij best altijd bellen als je er eens onverwachts voor de deur staat.

Mensen die met de auto komen, kunnen hun auto best parkeren aan het parkje in de Achterstraat in St-Amandsberg (onder de bomen in groene zone). Die laatste 200m kan je het best gewoon te voet doen… Het bespaart je tijd, geld en frustratie om een parking te vinden.