Mijn Atelier

Samen met Sybille run ik Atelier Aimée. Wij bieden in Gent (St-Amandsberg) en in Evergem (Belzele) lessen, workshops, duo-dagen, intensieve meerdaagses, masterclasses en glazuurcursussen aan.

Onze vestiging in Evergem vind je in de Belzeelsestraat 18 in Belzele, Evergem.

Hier hebben we zo’n 300 m². Je vindt er 12 draaischijven, een grote glazuurruimte en een ruimte eerder ingericht als ‘klaslokaal’.

Onze vestiging in Gent vind je in de Schoolstraat 12 in St-Amandsberg, Gent. Het leuke is dat we met vier mensen een atelier van zo’n 250 m² delen: een beeldend kunstenaar, twee keramistes en een iemand die weeft.

Ons deel van het atelier is zo’n 140m² bruikbare ruimte en bestaat uit 3 deelruimtes: Het atelier van zo’n 75m² is de ruimte waar er 10 draaischijven, de droogrekken, de kneedtafel en de klei- en strengenpers staan. Het tweede deel van zo’n 35 m² is de plaats waar er kan gebakken worden worden. Het derde lokaal is zo’n 30 m². Daar kan geglazuurd worden en staan er 3 reserveschijven.

In ons atelier kan je terecht voor wekelijkse cursussen pottendraaien, workshops keramiek en pottendraaien. Je kan er ook een selectie schalen, potten, borden,… van Caro-K vinden en kopen.

Uitrusting en materialen

In het atelier kiezen we bewust voor kwalitatief materiaal. Zo werken we uitsluitend met SHIMPO RK-3E draaischijven met een losse pedaal. We hebben in Evergem een Rohde ELS340 S en een gasoven; in St-Amandsberg twee Rohde ELS 200 S ovens. Door de uitschuifbare onderkant moeten we op die manier onze rug veel minder forceren.

Onze klei kopen we vooral bij Argilières Hins – Terres de Saint-Aubin uit Henegouwen. We kiezen bewust voor een kwalitatieve Belgische klei.

Onze glazuren maken we allemaal zelf. We hebben steeds een 30-tal kleuren op voorraad. Al onze glazuren dienen om steengoed mooi te maken en worden gebakken op 1250°. Daarnaast hebben we ook nog heel wat engobes en terra sigillata’s.

Hoe kan je ons in St-Amandsberg bereiken?

De Schoolstraat 12 vind je op 900m van Gent-Dampoort. Maw. het is perfect bereikbaar te voet, met fiets, bus en trein.

De ingang van het atelier vind je door het steegje te nemen in de Schoolstraat tussen nummer 8 en 10. Je wandelt zo’n 80 m door het steegje. Daar vind je op je linkerkant een deur. Dat is de ingang van ons gedeeld atelier. Dit atelier is niet altijd open. Je kan mij best altijd bellen als je er eens onverwachts voor de deur staat.

Mensen die met de auto komen, kunnen hun auto best parkeren aan het parkje in de Achterstraat in St-Amandsberg (onder de bomen in groene zone). Die laatste 200m kan je het best gewoon te voet doen… Het bespaart je tijd, geld en frustratie om een parking te vinden.