Team

Ik heb het genoegen om in mijn atelier met heel wat prachtige mensen te kunnen samenwerken. Ik sta er dus gelukkig helemaal niet alleen voor …

Sybille Segers

Sybille Segers

Sybille volgde in haar jonge jaren – écht niet zo lang geleden – vele jaren keramiek aan de kunstacademie in Tielt. Daar ging ze aan de slag met gietklei, draaide met klei en porselein en raakte in de ban van de kracht van het trage ambacht. Sybille liet de kleisector even voor wat het was en smeet haar op een carrière in milieu-en natuurmiddens en in de sociale sector. Samen met Caroline volgde ze een cursus bij Françoise Busin waardoor de liefde voor de draaischijf terug opflakkerde. De combinatie van werken met klei én mensen, daar draait het bij haar om!

www.sybille-keramiek.be


Sofie Goethals

Sofie Goethals raakte in 2015 helemaal gepassioneerd door draaien op de schijf. Ze volgde lessenreeksen en workshops bij verschillende docenten waaronder Jan Welffens, Nora Nuyts, Rudie Delanghe en ook bij Caroline Kesteleyn. Sofie maakt voor haar eigen label SOGO keramiek strak en eigentijds gebruiksgoed. Naast draaien heeft ze een uitgesproken interesse in het ontwikkelen van glazuren en experimenteert ze volop in het glazuurlabo.

www.sogokeramiek.com


Els Verhalle

Els is reeds van jongs af aan een creatieve duizendpoot en liefhebster van keramiek. Zo volgde ze in het secundair onderwijs al de richting Beeldende Kunsten en vervolledigde ze een opleiding Keramiek in de hogere graad van de Kunstacademie in Ieper. Els studeerde af als kleuterleidster en creatief agoog .
Verder bekwamen in keramiek deed ze tijdens cursussen in het atelier van Sylvie Ingels, Françoise Busin, Aster Caemaert en Caroline Kesteleyn. De liefde voor de klei werd steeds groter wat ertoe leidde dat ze ook in bijberoep aan de slag ging als keramiste en startte met het geven van KLEIwijze workshops voor groot en klein.

@argila_keramiek


Helen Vermote

Een jaar of 4 geleden begon Helen zich te interesseren in keramiek; en vooral de kunst van het draaien. Samen met 3 vriendinnen schreef ze haar impulsief in bij Keramika. Daar volgde ze een aantal lessenreeksen bij verschillende lesgevers en -geefster, waaronder ook Caroline. Ze was meteen verkocht. Momenteel voltooit ze de pottenbakkersopleiding bij Syntra Brugge. Ze maakt graag vooral functionele dingen. Daarbij vindt ze het belangrijk om regelmatig wat nieuws te proberen. Experimenteren en creëren vindt ze de max! De passie van het draaien geeft ze met plezier door tijdens workshops. Draaien en vooral afdraaien achter de draaischijf vindt Helen fantastisch!

@fabriekkeramiek